Avukat Danışma Hizmetleri Hangi Durumlarda Tercih Edilebilir?

Avukat Danışma Hizmetleri Hangi Durumlarda Tercih Edilebilir? Sorusu herkes tarafından merak edilmektedir. Günümüzde hemen hemen herkesin mahkeme ile işi olabiliyor. Halledilemeyen bir problem için yada bir kamu davası gibi sebepten bir avukat ihtiyacı duyuyoruz. Ancak avukatlar da bu işten para kazandıkları için belli ücretler ödenmesi gerekiyor.

Bu sebeple bir avukata ihtiyaç duyulduğu zaman vatandaşlar avukatın ne kadar ücret alacağını, davanın nasıl sonuçlanma ihtimali olduğunu ve benzeri birçok sebepte avukatlarla görüşme gereği duyuyorlar. Avukatların yaptığı bu danışma hizmeti de ücretli oluyor. Avukat danışmanlığı hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.

Hukuki Danışmanlık Nedir?

Avukat, vatandaşlara hukuki yardım vermekle görevli kişidir. Bu hukuki yardım hem hukuki temsili hem de hukuki danışmayı kapsamaktadır. Hukuki danışmanlık sürecin en başından en sonuna kadar nasıl hareket edilmesi gerektiğini de kapsamaktadır. Ancak bu konuda danışmanlık hizmeti almak isteyenlerin baroda kaydı bulunan bir avukatla görüşme sağlaması faydasına olacaktır.

Danışmanlık Hizmetinin Önemi

Danışmanlık hizmeti ile yaşanılan bir problemi çözebilirsiniz. Hatta bu problem hiç ortaya çıkmadan da önleyebilirsiniz. Yani bir sorun için hukuki danışmanlık hizmeti alabilirsiniz hem de bir iş yapılacağı zaman bir sorun yaşanmasını engelleyerek hukuki yollarla adım atarak da ilerleyebilirsiniz. İki durum için de bir avukattan yardım almak çok önemlidir. Resmi işlerin tümünde hukuk kuralları vardır. Bu yüzden e baştan hukuki kurallar hakkında en yetkin kişiden yardım almak oldukça önemlidir.

Hangi Durumlarda Hukuki Danışmanlık Hizmetine Başvurulmalıdır?

Aslında bu durum birçok sebeple olabilir. Ancak çok sık tercih edilme sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Açılmış olan dava dosyasını inceletmek için
  • Henüz dava açılmadıysa açılacak dava için sorun ile ilgili belgeleri inceletmek için
  • Sorunları önleyici hukuk hizmeti için
  • Davanın sonucu hakkında öngörü almak almak için
  • Sözleşme hazırlatmak için
  • Şirketlere yönelik aylık hukuki hizmetler için

Ve benzeri yollar için hukuki danışmanlık hizmeti tercih edilebilir.

Danışmanlık Hizmeti Alma Yolları

Hukuki danışmanlık hizmeti almak için çeşitli yollara başvurabilirsiniz. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Hukuk bürosunda
  • İnternet üzerinden
  • Telefon yoluyla
  • Mail yoluyla

Bu şekilde sıralanan yollardan birini seçerek bir avukattan danışmanlık yapmasını isteyebilirsiniz.

Hukuk Bürosunda Danışmanlık Hizmeti

En sağlıklı yol bizzat avukatın bürosuna giderek görüşme sağlamaktır. Müvekkil ve avukat dava hakkında tüm detayları konuşurlar. Müvekkil dava hakkında tüm gerekli açıklamayı yapar ve avukat öngörülerini ne gibi yollar izlenmesi gerektiğini açıkça anlatır. Bu hukuki danışmanlık yazılı ve sözlü olabilir. Dilerse müvekkil tüm açıklamaları sözlü olarak yapar. Dilerse tüm belgeleri avukata sunar.

İnternet Üzerinden Hukuki Danışmanlık Hizmeti

Bazen müvekkillerin büroya gidebilmek için yeterince vakti olmuyor. Bu sebeple İnternet oldukça kolay bir yol olabiliyor. Mail yoluyla yada avukatın sitesine yorum yazarak ve benzeri şekillerde avukat ile iletişime geçilebilir. Bu yöntemle de avukata her türlü bilgi verilmesi mümkündür. Ancak büroda olduğu gibi de güvenli ödeme yöntemi ile danışmanlık ücretini vermek gerekmektedir. 24 saati geçmeyen bir süre içerisinde müvekkil avukattan danışmanlık hizmeti alabilir.

Danışmanlık Hizmeti Ücretleri

Avukatların hukuki danışmanlık hizmeti vermesi sonucunda ücret alması en doğal haklarıdır. Zaten bu durum yasal olarak da bir zorunluluktur. Bu danışmanlığın alt sınırı baro tarafından belirlenir. Ve her sene güncel hali paylaşılır. Baronun asgari ücret sınırının altına düşülmeyecek şekilde avukat ve müvekkil aralarında anlaşabilir. Ancak basit olarak nitelendirilebilecek sorular için ücret alınmayabilir.